Marmerimitatie Grand Antique

Marmerimitatie Grand Antique

Dit prestigieuze marmer verschijnt in een unieke contrasterende zwart-wit, een uitstraling die het niet deelt met een ander type marmer. De vorming van deze tektonische breccia dateert uit het Late Krijt, na de golving van het Noord-Pyrenese gebied ongeveer 65 miljoen jaar geleden.

Grand Antique wordt beschouwd als het kostbaarste marmer van de Franse Pyreneeën. Het is wereldwijd bekend dankzij de opmerkelijke plaatsen waar het te vinden is. In de St. Louis-kapel in Les Invalides, Parijs, zijn de pilaren rond het altaar opgebouwd uit twee 8 meter hoge zuilen van Grand Antique. Het graf van Joseph Napoleon, gemaakt van hetzelfde materiaal, is ook hier te vinden. Het standbeeld van St. Peter in de Westminster Abbey, de zuilen in de kathedraal van Tarbes en de Diana Salon in het paleis van Versailles tonen ook de Grand Antique.

Dit unieke decoratieve materiaal leent zich vooral voor de constructie van kolommen, marqueterie, open haarden, vazen, tafelbladen, vloeren, wandschilderingen en andere decoraties.

grand antique marmerimitatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!