3D-model visualisaties

infinity van berkel bedrijfsbeeldMet een 3D-modelvisualisatie is het mogelijk om een ontwerp van een beeld, product of ander object vooraf te bekijken. Omdat er in dit stadium nog geen tastbaar object is, kunnen we nog relatief eenvoudig wijzigingen aanbrengen. Goede 3D-modelvisualisaties zijn daarom onmisbaar bij het succesvolle verloop van een project. De 3D-modelvisualisatie werken we daarna uit tot een 3D-bestand dat geschikt is om naar een printer of freesmachine te sturen.

 

 

 

 

 

3D Scannen

3d scannerHet wordt steeds populairder om objecten te scannen. Of het nu gaat om een scan van jezelf, een antieke auto, een kunstwerk, een persoon of een standbeeld; met de 3D-scanner kunnen objecten van allerlei soorten en maten gescand worden. Dit kan zelfs op locatie met een mobiele scanner.
Nadat de scan is gemaakt werken we het 3D-bestand verder uit, om eventueel naar een printer of freesmachine te sturen.

 

 

 

 

3D printen

Het is steeds vaker mogelijk om een 3D-object te laten printen. Dit geldt met name voor ingewikkelde of gedetailleerde vormen. Met een 3D-printer zijn deze snel gemaakt. Met onze kennis kunnen wij u goed adviseren of 3D printen de beste oplossing is voor uw project. En we kunnen u begeleiden en adviseren bij de keuzes in methode en materiaal.

 

 

 

 

 

3D shaping / CNC frezen

3d frezenIn veel gevallen wordt er bij een groot object vaak gekozen voor een model in schuim.
Wij kunnen dit met de hand doen volgens tekeningen, foto’s of schetsen. Bij een ingewikkelde vorm of een bestaand 3D-bestand kunnen we er ook voor kiezen om het object driedimensionaal te frezen. Dit kan in verschillende materialen, bijvoorbeeld: hout, schuim, eps, kunststof, etcetera.

Door een object een coating te geven krijgt het een stevige slijtvaste laag die ook geschikt is voor buiten. Wij geven u graag advies welk materiaal het meest geschikt is voor uw project.

 

 

 

 

Nabewerken 3D print of gefreesd object

Een 3D-print wordt opgebouwd in laagjes. De zichtbaarheid van deze lagen kunnen we beïnvloeden door de laagdikte in te stellen op de 3D-printer. In veel gevallen blijft de laagstructuur zichtbaar.
Wij kunnen de modellen voor u nabewerken, zodat er een glad object overblijft. Als u dat wilt, kunnen we daar een mal van maken voor eventuele reproducties.

 

 

 

 

Reproducties

Wilt van een beeld of ander object meerdere stuks laten maken? Of de objecten nu groot of klein zijn, wij kunnen grotere aantallen voor u maken. Wij maken dan een mal van het object. Daarna gebruiken we de mal om het object te reproduceren in de door u gewenste oplage. Daarna kunnen we de objecten naar wens afwerken. Voor de afwerking zijn vele mogelijkheden, zoals vergulden of bronspatina, maar ook decoratief schilderwerk behoort tot mogelijkheden. Voor de mogelijkheden van de afwerking: klik hier.

Interesse?

Graag maken wij voor u een offerte. Hiervoor hebben we van u de volgende gegevens nodig:
• schets of foto;
• afmetingen;
• wilt u reproducties of gaat het om een eenmalig model;
• aan welke eisen moet het voldoen (binnen of buiten, veelvuldig gebruik, veiligheid etc.);
• eventueel specifieke wensen voor de afwerking.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!